Cum să îți protejezi bebelușul pe timpul verii

Cum să îți protejezi bebelușul pe timpul verii

Bună din nou, dragi părinți și bunici! Vară, soare, vacanță! E timpul pentru distracție, nu-i așa? Dar pentru părinții și îngrijitorii bebelușilor, sezonul călduros vine și cu anumite provocări.

Mai ales pentru părinții aflați la prima experiență de acest gen, vara vine la pachet cu o serie de întrebări. Cum îl îmbrac pe cel mic? Pot să îl scot afară când e soare? Îl hidratez mai des sau e suficient să îl țin la umbră?

Dacă te întrebi cum să îți protejezi micuțul în timpul verii, ești în locul potrivit! Ca de obicei, la LEAM ne străduim să oferim sfaturi părinților și să le propunem soluții adecvate.

Uite ce trebuie să știi pentru a avea o vară plăcută și în siguranță pentru bebelușul tău.

Hidratarea bebelușilor pe timpul verii

Bebelușii sunt mult mai predispuși decât adulții la deshidratare. Căldura verii poate accelera acest proces, așa că asigură-te că micuțul tău este hidratat corespunzător.

Pentru bebelușii mai mici de 6 luni, laptele matern sau formula este, de obicei, suficient pentru hidratare. Dacă ai un bebeluș mai mare, care a început diversificarea, poți include și apă, sucuri naturale sau fructe cu un conținut mare de apă în dietă.

Nu uita să fii atent, ca părinte, la semnele de deshidratare care pot varia, dar care îți pot da un semnal destul de clar. Iritabilitatea, buzele uscate, plânsul fără lacrimi, scutecele mai puțin umede decât de obicei – toate acestea sunt semne ale deshidratării.

Cum îi ferim de soare

Deși razele soarelui pot părea atrăgătoare pentru adulți, iar vremea bună de afară ne poate îndemna pe toți să ieșim la aer, pielea sensibilă a bebelușilor este extrem de vulnerabilă la arsuri solare.

Cea mai bună protecție, atât pentru adulți, cât și pentru copii, este să evitați expunerea la soare în orele de maximă intensitate, adică între 10 și 16. Bineînțeles, aici vorbim de radiațiile UV, dar uneori chiar și după ora 16 căldura poate fi destul de puternică pentru cei mici.

Când ieșiți la plimbare, folosiți un cărucior cu acoperiș pentru a proteja bebelușul. De asemenea, pălăriile cu boruri largi și hăinuțele cu mâneci lungi, realizate din materiale naturale, sunt esențiale.

Și nu uita de crema cu protecție solară pentru bebeluși, dar și pentru părinți. Și, dacă am ajuns la protecția solară pentru părinți, vă recomandăm o cremă cu gălbenele de la Boiron.

Crema cu galbenele, Dermoplasmine, Boiron

Când îi plimbăm afară?

Există perioade ale zilei, respectiv dimineața devreme și seara târziu, care sunt momente perfecte pentru plimbările cu bebelușul. În aceste momente, temperaturile sunt mai scăzute, iar soarele nu este atât de puternic.

Bineînțeles, plimbarea nu ar trebui să întrerupă sau să interfereze cu somnul celui mic, deși deseori bebelușul adoarme chiar în timpul plimbării.

Cum să îți protejezi bebelușul pe timpul verii – Ce hăinuțe alegem?

Vara alegem haine din materiale naturale, cum ar fi bumbacul. Acestea permit pielii să respire și să rămână răcoroasă. În ciuda căldurii, evită tentația de a-ți lăsa bebelușul doar în scutece. Hainele îl protejează pe micuț de soarele arzător, dar și de țânțari sau alte insecte, mai ales dacă îl scoatem la plimbare seara.

Deci – culori deschise, haine din materiale naturale și cât mai lejere cu putință.

Alte sfaturi pentru părinți în această vară

Există și alte sfaturi și idei pentru părinți pentru a trece cu bine de această vară care se dovedește mai călduroasă ca oricând:

  • Folosiți o plasă de insecte pentru cărucior sau pătuț, mai ales dacă locuiți într-o zonă cu multe insecte.
  • Asigurați-vă că locul de joacă și pătuțul sunt aerisite și nu sunt expuse direct soarelui.
  • Dacă aveți aer condiționat, reglați-l la o temperatură confortabilă, nu prea rece, pentru a evita șocul termic atunci când ieșiți afară cu cel mic. Specialiștii spun că este bine să nu ajungem la diferențe mari de temperaturi între interior și afară.

Sperăm ca aceste sfaturi despre cum să îți protejezi bebelușul pe timpul verii vă vor ajuta să aveți o vară plină de bucurie și sănătate alături de bebelușul vostru. Dincolo de orice citiți pe internet, inclusiv pe site-ul nostru, amintiți-vă, fiecare copil este unic. Din acest motiv, este întotdeauna cel mai bine să consultați un medic pediatru dacă aveți întrebări sau îngrijorări.

La final, ca de obicei, vă lăsăm secțiunea de mama și copilul de pe site-ul nostru. Avem o gamă de produse dintre cele mai căutate în această perioadă și credem că unele dintre ele vă vor atrage și ca preț.

Încercăm mereu să fim alături de părinți și să aducem cât mai multe produse utile pe platformă.

Share this post


Sari la conținut