dentiția copiilor la 3-6 ani

Dentiția în primii ani: Îngrijirea orală a copiilor de 3-6 ani

Dentiția copiilor la 3-6 ani și igiena orală reprezintă o provocare pentru părinți și pentru copii. Este cunoscut faptul că, în cele mai multe cazuri, când copilul ajunge la vârsta de 3 ani, are în general toți cei 20 de dinți de lapte, până la apariția viitorilor dinți permanenți, ceea ce le condiționează acestora din urmă sănătatea.

Deși acești dinți nu sunt permanenți, la fel ca și în cazul îngrijirii dinților copiilor de până la doi ani, îngrijirea lor adecvată este esențială pentru sănătatea orală pe termen lung a copilului. În această etapă, îngrijirea orală include utilizarea regulată a pastei de dinți speciale pentru copii între 3 și 6 ani și mai presupune o anumită rutină sau disciplină din partea copilului care trebuie să devină conștient de importanța periajului dentar de două ori pe zi.

Dinții de lapte: mai mult decât un zâmbet

Dinții de lapte sunt esențiali pentru dezvoltarea corectă a vorbirii și pentru masticația adecvată a alimentelor. În plus, acești dinți temporari joacă un rol important în păstrarea spațiului pentru dinții permanenți care urmează să apară. Neglijarea sănătății dinților de lapte poate duce la probleme pe termen lung, cum ar fi carii, infecții sau probleme de aliniere a dinților permanenți.

Din acest motiv, chiar dacă dinții de lapte ”or să cadă”, trebuie îngrijiți la fel cum se îngrijesc dinții permanenți.

Importanța periajului la copii cu vârsta între 3 și 6 ani

Periajul dinților ar trebui să devină o rutină zilnică încă de la apariția primilor dinți de lapte. Până la vârsta de 2 ani, periajul se face o dată pe zi, după care frecvența se dublează, fiind recomandat periajul de două ori pe zi.

Elmex Enfant: alegerea ideală pentru copiii de 3-6 ani

Pasta de dinti pentru copii, Elmex Enfant, 3-6 ani

Elmex Enfant este un kit dentar special conceput pentru copiii de 3-6 ani. Acesta include o pastă de dinți de 50ml și o periuță de dinți, ambele fiind concepute pentru a proteja dinții de lapte împotriva cariilor.

Periuța de dinți inclusă în kit este adaptată pentru copiii mici, având o mărime adecvată și peri moi care protejează smalțul dinților și gingiile sensibile ale copilului. Chiar dacă luați o periuță de dinți din comerț, mereu să verificați să aibă perii moi.

Pasta de dinți Elmex Enfant are un gust plăcut, încurajând copiii să-și perie dinții în mod regulat. În plus, este suficient să se folosească echivalentul unui bob de mazăre de pastă de dinți la fiecare periaj. Acest lucru o face să fie incredibil de practică și economică.

În timp ce copilul crește și se dezvoltă, este important să acordăm o atenție sporită sănătății orale. Alegerea produselor adecvate, o parte dintre ele regăsindu-se și pe LEAM, și implementarea unei rutine regulate de igienă orală pot contribui semnificativ la menținerea unui zâmbet sănătos pentru copilul dumneavoastră.

Share this post