tratamente homeopate pentru copii

Tratamente homeopate pentru copii

Tratamentele homeopate pentru copii reprezintă o formă populară de medicină alternativă care poate fi eficientă în completarea medicinei moderne. Mulți părinți preferă homeopatia pentru copiii lor, deoarece este considerată sigură, blândă și non-toxică.

În acest articol vom explica ce este homeopatia, cum se administrează și ce tratamente homeopate pentru copii sunt disponibile.

Ce este homeopatia și ce sunt tratamentele homeopate pentru copii?

Homeopatia este o formă de medicină alternativă care a fost dezvoltată la sfârșitul secolului al XVIII-lea de către un medic german pe nume Samuel Hahnemann. Principiul fundamental al homeopatiei este „legea asemănărilor”, care afirmă că o substanță care produce simptome la o persoană sănătoasă poate fi folosită pentru a trata simptome similare la o persoană bolnavă.

Remediile homeopate sunt făcute din substanțe foarte diluate, cum ar fi plante, minerale și produse de origine animală. Se consideră că procesul de diluție crește eficiența remediului prin eliminarea oricăror proprietăți toxice sau dăunătoare, păstrând în același timp beneficiile terapeutice.

Astfel, tratamentele homeopate pentru copii sunt tratamente pentru copii care utilizeaza principiile homeopatiei.

Ce afecțiuni tratează homeopatia?

Homeopatia este utilizată pentru a trata o gamă largă de afecțiuni, inclusiv alergii, astm, anxietate, depresie și afecțiuni ale pielii. Remediile homeopatice sunt disponibile fără prescripție medicală în multe țări, iar medicii homeopați pot prescrie, de asemenea, remedii personalizate pentru pacienții lor.

Tratamente homeopate pentru copii

În calitate de părinte, doriți să vă asigurați siguranța și bunăstarea copilului dumneavoastră. Când vine vorba de sănătatea lor, s-ar putea să ezitați să vă bazați pe medicamentele convenționale care vin cu potențiale efecte secundare. Aici intervine homeopatia. Homeopatia este o alternativă naturală și sigură la medicamentele convenționale, care este folosită de peste 200 de ani.

Tratamentele homeopate pot fi folosite în completarea tratamentelor clasice dar, așa cum pentru tratamentul clasic apelați la medic, vă recomandăm ca și pentru tratamentele homeopate să apelați la un specialist homeopat sau să vă documentați în ceea ce privește efectele tratamentului și eventuale contraindicații.

Tratamente homeopate pentru colici la bebeluși și copii

Colicile sunt o afecțiune frecventă la bebeluși și la copiii mici, care provoacă plâns excesiv și disconfort. Homeopatia oferă remedii sigure și eficiente pentru colici, care pot oferi ușurare atât pentru bebeluș, cât și pentru părinți.

Un remediu homeopat de bază în tratarea colicilor la bebeluși și copii este Carbo vegetabilis. Carbo vegetabilis, cunoscut și sub numele de Carbo veg, este un remediu homeopatic obținut din cărbune vegetal. Este utilizat în principal pentru tratarea afecțiunilor digestive și respiratorii, deși poate fi util și în alte domenii ale sănătății.

Problemele digestive pe care Carbo veg poate fi folosit pentru a le trata includ balonarea, flatulența și indigestia. De asemenea, este folosit pentru a trata arsurile la stomac, constipația și diareea. Afecțiunile respiratorii pe care Carbo veg poate fi folosit pentru a le trata includ tusea, bronșita și astmul.

Un supliment homeopat special conceput pentru tratarea colicilor la copii este Cocyntal, care conține atât remediul Carbo vegetabilis, cât și Colocynthis și Cuprum metallicum care completează această formulă pentru un tratament eficient.

Tratamente homeopate pentru viroze respiratorii la copii

Homeopatia oferă o varietate de remedii pentru infecțiile respiratorii care pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la promovarea vindecării. Iată câteva dintre remediile homeopate utilizate în mod obișnuit pentru infecțiile respiratorii:

Aconite

Aconitul este adesea utilizat în stadiile incipiente ale infecțiilor respiratorii, în special atunci când simptomele apar brusc și sunt însoțite de febră, anxietate și neliniște.

Bryonia

Bryonia este utilă în cazul tusei uscate, dureroase și a congestiei toracice care se agravează la mișcare.

Sambucus nigra

Sambucus nigra, cunoscut sub numele de soc, este o plantă care a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru a trata o varietate de afecțiuni. În homeopatie, Sambucus nigra este folosit pentru a trata infecțiile respiratorii, în special cele care afectează tractul respirator superior. Sambucus nigra acționează prin stimularea sistemului imunitar și reducerea inflamației. Este adesea folosit pentru a trata răcelile, gripa și alte infecții respiratorii care produc simptome precum tusea, strănutul și congestia.

Tratamentul homeopat Osarhin conține remediul Sambucus nigra și este extrem de eficient în tratamentul virozelor respiratorii la copii.

Hepar sulphuris

Hepar sulphuris este utilizat în cazul infecțiilor respiratorii care produc un mucus gros, galben-verzui, și provoacă dureri înțepatoare, asemănătoare unor așchii, în piept.

Phosphorus

Phosphorus este adesea utilizat în cazul infecțiilor respiratorii care produc o tuse uscată, cu gâdilat, care se agravează în aer rece și în poziție culcată.

Tratamente homeopate pentru dentiție la bebeluși

Dentiția este o afecțiune comună care poate provoca disconfort și durere la sugari și copii mici. Homeopatia oferă o varietate de remedii care pot ajuta la ameliorarea simptomelor dentiției. Iată câteva dintre remediile homeopate utilizate în mod obișnuit pentru dentiție:

Chamomilla

Chamomilla este adesea folosită pentru copiii cărora le ies dinții și care sunt iritați și neliniștiți, cu simptome precum plânsul, țipetele și refuzul de a fi mângâiați. Copilul poate avea, de asemenea, febră, diaree și scaune moi.

Camilia de la Boiron este remediul care ameliorează cu mare success toate aceste simptome.

Belladonna

Belladonna este utilă în cazul sugarilor cărora le ies dinții și care au febră și fața înroșită. Copilul poate fi agitat și poate avea dificultăți de somn.

Calcarea phosphorica

Calcarea phosphorica este utilă pentru copiii cu dentiție care se dezvoltă lent și care pot avea o dentiție întârziată. Copilul poate avea, de asemenea, probleme digestive și poate fi predispus la constipație.

Mușețel și cuișor

Ingredientele active ale mușețelului și cuișorului ajută bebelușii și copiii în timpul dentiției. Osa gel conține aceste două ingrediente active pentru ameliorarea simptomelor dentiției.

Aceste remedii trebuie administrate sub îndrumarea unui medic homeopat calificat. Este important de reținut că homeopatia nu trebuie folosită ca substitut al îngrijirii medicale convenționale în cazul unor afecțiuni grave sau care pun viața în pericol. În cazul în care simptomele copilului dumneavoastră sunt severe sau persistă pentru o perioadă îndelungată, se recomandă să solicitați sfatul unui profesionist din domeniul sănătății.

Așa cum știți, Leam vă stă la dispoziție cu o gamă variată de tratamente homeopate pentru copii, care ajută la tratarea și prevenirea unor afecțiuni. În cazul în care doriți să vă informați în ceea ce privește efectele tratamentelor homeopate pentru copii, urmăriți-ne pe blog și pe rețelele sociale, acolo unde publicăm frecvent informații noi în ceea ce privește eficiența produselor pe care le comercializăm pe site-ul nostru.

Ai întrebări cu privire la tratamentul homeopat pentru copii?

Contactează-ne!

    Share this post


    Sari la conținut