RECENT

Zymafluor 0,50 mg 100 comprimate

45,00 lei

Prezentare: comprimat de supt sau mestecat, cutie cu 100 de comprimate.

SKU: 3400934089480 Categorii: , Etichetă:

Descriere

Zymafluor 0,50 mg 100 comprimate

Zymafluor 0,50 mg 100 comprimate este un medicament utilizat pentru prevenirea apariției cariilor dentare, la adulți și copii cu vârsta de peste 18 luni.

Comprimatele Zymafluor, cu o doză de 0,50 mg, sunt foarte potrivite pentru copiii care necesită un aport adecvat de fluor. Acestea sunt utilizate pentru prevenirea cariilor dentare la copiii cu risc crescut de carii (de exemplu, cu antecedente de carii în familie) de la apariția primilor dinți și după realizarea unui bilanț personalizat al aportului de fluor.

Medicamentul Zymafluor 0,50 mg poate fi folosit și de către adulți care au nevoie de prevenirea cariilor dentare radiculare.

Prezentare: comprimat de supt sau mestecat, cutie cu 100 de comprimate.

DOZAJ ȘI ADMINISTRARE ZYMAFLUOR 0,50 MG ÎN COMPRIMATE

Doza optimă de fluor este de 0,05 mg de fluor/kg/zi, luând în considerare toate sursele de fluor, fără a depăși 1 mg/zi. Dacă copilul nu este afectat de alte surse de fluor (apă, sare fluorurată, paste de dinți sau altele), doza zilnică recomandată de fluor este, în general:

  • De la apariția primilor dinți (aproximativ 6 luni, adică 6 kg) până la 9 kg (aproximativ 18 luni): 0,25 mg de fluor pe zi;
  • De la 10 la 15 kg (aproximativ 18 luni până la 4 ani): 0,50 mg de fluor pe zi;
  • De la 16 la 20 kg (aproximativ 4 până la 6 ani): 0,75 mg de fluor pe zi;
  • De la 20 kg în sus: 1 mg de fluor pe zi.

În prezența altor surse de fluor, dozajul va fi ajustat pentru a se apropia de doza optimă recomandată. Doza de 0,50 mg Zymafluor este potrivit pentru copiii cu greutatea între 10 și 15 kg.

Pentru adulți, doza zilnică recomandată de fluor este de 1,5 mg/zi, împărțită în mai multe prize, adică 3 prize de 0,50 mg.

ADMINISTRAREA MEDICAMENTULUI ZYMAFLUOR 0,50 MG ÎN COMPRIMATE

Comprimatele de Zymafluor 0,50 mg pot fi mestecate sau supte. Pentru sugari, comprimatele pot și trebuie să fie dizolvate în puțină apă. În general, comprimatele nu trebuie utilizate înaintea vârstei de 6 ani fără avizul medicului.

La adulți, se caută doar efectul topic al comprimatelor Zymafluor 0,50 mg, adică efectul obținut prin contact. Administrările trebuie astfel să fie repartizate pe parcursul zilei, iar comprimatul trebuie să fie deplasat în mod regulat în gură în timpul dizolvării.

AVIZUL FARMACISTULUI DESPRE ZYMAFLUOR 0,50 MG 100 COMPRIMATE

Fluorul se încorporează în straturile superficiale ale smalțului dentar și îl face mai rezistent la atacurile acizilor secretați de bacteriile plăcii dentare.

Pentru a preveni apariția cariilor dentare, este necesar să respectați regulile de igienă alimentară (evitarea ronțăielilor sau consumului de băuturi dulci în afara meselor, consumul de alimente pe timpul nopții) și de igienă orală (periajul dinților insuficient sau ineficient).

Copiii sub 6 ani trebuie să utilizeze și paste de dinți adaptate și să fie învățați să nu folosească o cantitate prea mare de pastă de dinți (dimensiunea unui bob de mazăre este suficientă).

Cea mai bună protecție rămâne un periaj regulat al dinților.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „Zymafluor 0,50 mg 100 comprimate”