10 greșeli frecvente de parenting

Top 10 greșeli frecvente de parenting și cum să le eviți

Bine ați venit în lumea palpitantă, plină de satisfacții și da, uluitoare, dragi noi părinți. Probabil că încă sunteți uimiți de bucuria care vă curpinde, sau poate vă simțiți copleșiți de toată această responsabilitate.

Nu e nimic în neregulă. Ca noi părinți, este ușor să vă simțiți copleșiți de cantitatea imensă de informații disponibile în ceea ce privește modalitatea de îngrijire a bebelușilor. Din acest motiv, ne-am gândit să oferim câteva sfaturi pentru noii părinți, sfaturi care să îi ajute în alege ceea ce e cel mai bine pentru bebelușii lor.

În cele ce urmează ne-am propus să oferim topul celor 10 greșeli frecvente de parenting, pe care le fac părinții aflați la prima experiență a îngrijirii copiilor. Identificând aceste greșeli, vă puteți adapta modul în care îngrijiți și creșteți pe copilul Dvs.

Neînțelegerea tiparelor de somn ale bebelușului

O greșeală comună este aprecierea greșită a nevoilor de somn ale bebelușului. Fiecare copil este unic; unii pot dormi lungi perioade în timp ce alții pot dormi mult mai puțin. Interpretarea greșită a tiparelor lor de somn poate duce la suprastimulare sau oboseală excesivă. Un sfat cheie aici este să învățați să recunoașteți indicii de somn și să stabiliți o rutină de somn regulată de la început.

De aceea, nu vă îngrijorați atunci când cel mic adoarme în parc, în mașină sau oriunde, sau când sare peste orele de somn. Bebelușii își reglează singuri nevoia de odihnă, iar atunci când au nevoie, adorm singuri.

Evitarea în a pune bebelușul pe burtă

De regulă părinții evită să pună bebelușul pe burtă, întrucât observă că acesta nu își poate controla corpul în acea poziție. Cu toate acestea, statul pe burtă este vital pentru dezvoltarea bebelușului, ajutându-l să-și întărească mușchii gâtului, umerilor și brațelor. Neglijarea acestei activități poate întârzia dezvoltarea abilităților motorii. Incercati sa introduceți în rutina zilnică, supravegheat, statul pe burtă, crescand treptat durata pe masură ce bebelușul tău crește mai puternic.

Gestionarea incorectă a problemelor de hrănire

Hrănirea unui nou-născut poate fi o provocare. Fie că se luptă cu alăptarea sau încă încearcă matematic să se lămurească cât lapte praf să îi dea celui mic, noii părinți se pot găsi în situația în care să simtă că nu fac totul ca la carte. Și nici nu e nevoie să fie totul ca la carte, atât timp cât hrana bebelușului răspunde semnalelor de foame.

Bineînțeles, atunci când observați orice dereglare în alimentație sau când aveți nevoie de un sfat, vă puteți adresa pediatrilor și personalului specializat în creșterea copiilor.

Neglijarea îngrijirii orale pentru sugari

Îngrijirea orală ar trebui să înceapă înainte de apariția primului dinte al copilului tău. Utilizați o cârpă moale și umedă pentru a șterge zilnic gingiile bebelușului. Ignorarea îngrijirii dentare precoce poate duce la probleme dentare viitoare.

În ceea ce privește dentiția la bebeluși, cel mai important este să începi să îngrijești dinții de lapte ai copilului ca și cum ai îngriji pe cei defintivi. Recomandarea noastră pentru îngrijirea orală a bebelușilor, pasta de dinți Elmex bebe, este unul dintre cele mai vândute produse ale noastre destinate acestei perioade de viață.

Pasta de dinti pentru bebelusi, Elmex Bebe, 0-2 ani

Interpretarea greșită a plânsului bebelușului

Plânsul este forma principală de comunicare a unui copil. Este ușor să cazi în capcana de a presupune că plânsul se bazează pe foame. Amintiți-vă, bebelușii plâng din mai multe motive – disconfort, oboseală sau nevoia de schimbare a scutecului. Învață să interpretezi diferitele tipuri de strigăte pentru a răspunde eficient.

Cel mai ușor, ca nou părinte, este să cazi în capcana manipulării celor mici. Deși pare puțin credibil, bebelușii învață să obțină atenție din primele luni. Un plâns care este imediat stins cu un luat în brațe va face bebelușul, și mai târziu, copilul, să apeleze la această strategie pentru a obține ce vrea.

De multe ori, chiar și plânsul în timpul somnului este interpretat greșit de părinții care se grăbesc să îl ia în brațe pe cel mic. Este recomandat să se aștepte o perioadă de timp de 1-2 minute, supraveghind bebelușul, pentru a nu trezi chiar noi înșine pe cel mic în momentul în care ne grăbim să îl luăm în brațe.

Utilizarea excesivă a cremelor și loțiunilor pentru scutece

Deși este esențial să mențineți o îngrijire bună a pielii, utilizarea excesivă a cremelor și loțiunilor poate duce la înfundarea porilor și la erupții cutanate. Folosiți astfel de produse cu moderație și alegeți-le pe cele concepute pentru pielea sensibilă a bebelușului.

O cremă pe care o recomandăm tuturor celor care sunt la prima experiență ca părinți este Weleda Baby. Aceasta protejeaza si ingrijeste pielea delicata din zona scutecului, calmeaza pielea iritată și reduce roșeața, ajutând la regenerarea pielii. Produsul nu conține conservanți, parfumuri și coloranți sintetici sau materii prime provenite din uleiuri minerale.

Baby Cremă pentru zona scutecului Weleda fără parfum

Ignorarea controalelor periodice la pediatru

Controalele regulate ale sănătății sunt esențiale pentru a monitoriza creșterea și dezvoltarea bebelușului și pentru a detecta din timp potențialele probleme de sănătate. Aceste verificări sunt de neprețuit, mai ales dacă ești la prima experiență ca părinte. Un pediatru bun oferă mereu sfaturi părinților și poți învăța din surse sigure cum să-ți crești bebelușul.

Utilizarea incorectă a scaunelor auto

Siguranța scaunului auto este primordială. Utilizarea sau instalarea incorectă poate fi o greșeală gravă. Asigurați-vă că sunteți familiarizat cu instrucțiunile producătorului și verificați regulat potrivirea și poziționarea pe măsură ce copilul crește.

Ca regulă, scaunul pentru bebeluși se poziționează cu spatele la direcția de drum, spre deosebire de scaunul pentru copii mai mari. Un alt aspect pe care să îl luați în considerare este dezactivarea airbagului in această situație în care spătarul scaunului se sprijină de zona în care este instalat airbagul. În cazul unui impact, cu un airbag nedezactivat, explozia acestuia ar crea mai multe probleme bebelușului, nicidecum să îl protejeze.

Îmbrăcarea excesivă sau îmbrăcarea insuficientă a copilului

Îmbrăcarea bebelușului potrivit pentru vreme este mai important decât ați crede. De regulă, bebelușii au nevoie de un strat în plus decât adulții pentru a fi confortabili. Pe de altă parte, atunci când este cald, pe lângă evitarea expunerii la soare sau la căldură directă a celui mic, trebuie avută în vedere o îmbrăcăminte corespunzătoare.

Cea mai des întâlnită greșeală este îmbrăcarea excesivă. Aceasta poate duce la transpirația bebelușui, care poate complica starea de sănătate.

Să te bazezi prea mult pe cărțile pentru părinți și pe sfaturi de pe internet

Deși resurse precum cărțile pentru părinți și forumurile online pot fi utile, ele nu ar trebui să înlocuiască sfaturile personalizate din partea profesioniștilor din domeniul sănătății. Amintiți-vă, fiecare copil este unic și ceea ce funcționează pentru unul ar putea să nu funcționeze pentru altul. Vizitele la pediatru, controalele regulate, ar trebui să constituie tot atâtea prilejuri de a obține sfaturi pentru copilul tău.

A fi un părinte pentru prima dată este o curbă abruptă de învățare. Este firesc să faci greșeli pe parcurs. Cu toate acestea, înțelegând aceste greșeli comune expuse mai sus, vă puteți concentra asupra a ceea ce contează cu adevărat – creșterea corectă a copilului Dvs.

Share this post